vrijdag 10 juli 2015

Hummus met zongedroogde tomaat en basilicum


Misschien vind je het zo maar een gek idee, kikkererwtenpuree, maar je moet het gewoon eens proberen. Ik vind hummus echt heerlijk! Op Mijn Kookavonturen vind je al een lekker hummus recept, maar deze mag ook zeker niet ontbreken. Lekker op smaak gebracht met zongedroogde tomaatjes, basilicum en lekker pittig door de chiliflakes. 

Hummus is erg gezond. Het bevat veel mineralen, in verhouding weinig calorieën en het is heel voedzaam. Lekker op de cracker of boterham, met Turks brood, maar ook heerlijk met rauwe groenten. Lekker dippen met worteltjes, komkommer en paprika..yum!


In hummus zit tahin. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaadjes, olie en zout. Het is een belangrijke smaakmaker uit het Midden-Oosten. De sesampasta is rijk aan gezonde voedingsstoffen, het bevat onder andere veel calcium, magnesium en ijzer. Je vindt tahin in Turkse winkeltjes maar ook bij Albert Heijn.


Hummus met zongedroogde tomaat en basilicum

1 blik kikkererwten, 310 gr
ongeveer 8 zongedroogde tomaatjes
2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaatjes
flinke hand vol verse basilicum blaadjes
3 eetlepels citroensap
2 eetlepel tahin
1 grote teen knoflook, of meer...
chiliflakes uit een molentje
olijfolie
zout

Spoel de kikkererwten onder de kraan en laat ze uitlekken.

Doe de kikkererwten met de zongedroogde tomaatjes in de keukenmachine. Voeg twee eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaatjes toe, het citroensap, de tahin, geperste knoflook en een snuf zout. Meng dit tot een gladde spread. 

Voeg de verse basilicumblaadjes en eventueel nog wat olijfolie toe en laat de keukenmachine weer draaien.

Schep de hummus in een schaaltje. Maak het af met een goede scheut olijfolie en bestrooi met wat gescheurde blaadjes basilicum en chiliflakes.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...